
Otomatik kepenk, yaygın olarak iş yerlerinde kullanılan, güvenlik maksadı ile kapı ve pencereleri kapatmaya yarayan ayrıca otomasyon sistemi bulunan kepenklerdir.
Otomatik kepenk, yaygın olarak iş yerlerinde kullanılan, güvenlik maksadı ile kapı ve pencereleri kapatmaya yarayan ayrıca otomasyon sistemi bulunan kepenklerdir. Otomatik kepenkler, sağladıkları yüksek güvenlik ve estetik görünümleri ile en çok tercih edilen kepenklerdendir.
Otomatik Kepenk Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
-Otomatik kepenk sistemleri, uzaktan kumanda ve duvara monte edilmiş şalterler yardımı ile manuel olarak kolaylıkla kontrol edilebilmektedir. Fiziksel güç gerektirmezler.
-Açma kapama işlemleri esnasında yaşanabilecek kaza ihtimallerini ortadan kaldırırlar.
-Otomatik kepenkler, farklı renk ve tasarımları ile dekoratif görünüm sunarlar.
-Otomatik kepenkler, üretimlerinde kullanılan ham madeler sayesinde çok daha uzun ömürlü ve güvenlidirler.
Otomatik Kepenkler Nerelerde Kullanılır?
Otomatik kepenkleri kullanıldıkları yerler bakımından 3`e ayırabiliriz. Bunlar; pencerelerde kullanılan otomatik kepenkler, garajlarda kullanılan otomatik kepenkler ve kapılarda kullanılan otomatik kepenklerdir.
Pencerelerde kullanılan otomatik kepenkler genel olarak uzaktan kumandalar ile kontrol edilmektedir. Ancak, pencerelere kullanıcı isteklerine bağlı olarak farklı sistemler ile de kurulabilmektedir. Günün belli saatlerinde evlerinin ya da ofislerinin güneş almasını isteyen kişiler dilerlerse otomatik olarak açılıp kapanabilen sistemlere sahip otomatik kepenkleri pencerelerinde kullanabilmektedir.
Garajlarda kullanılan otomatik kepenkler, manuel veya uzaktan kumandalar ile kontrol edilebilmektedir. Bunun yanında garajlarda kullanılan otomatik kepenk sistemleri genel olarak kurulan foteseller yardımı ile araçlar garaja yaklaştıklarında otomatik olarak açılmakta ve aynı şekilde kapanmaktadır.
Kapılarda kullanılan otomatik kepenkler daha çok mağaza ve iş yerlerinin kapılarında kullanılmaktadır. Kapılarda kullanılan bu otomatik kepenkler kumanda ile kontrol edilmelerinin yanı sıra şalterler ve düğmeler ile manuel olarak da kullanılabilmektedir.
Otomatik kepenkler, sağladıkları yüksek güvenlik ve estetik görünümleri ile en çok tercih edilen kepenklerdendir.
-
% 100
KALİTELİ İŞÇİLİK -
% 100
KALİTELİ MALZEME -
% 100
ESTETİK TASARIM



Otomatik Kepenk Çeşitleri Nelerdir?
Otomatik kepenk çeşitleri kullanılan motor ve sistemlere göre sınıflandırılmaktadır. Otomatik kepenkler için kesin olarak şu çeşitler mevcuttur demek doğru bir genelleme olmayacaktır. Otomatik kepenk hizmetlerinden faydalanmak istediğiniz takdirde firmamız Ezgi Cephe ve Yapı Sistemleri ile iletişime geçerek ihtiyaçlarınız dahilinde size en uygun otomatik kepenk çeşitleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Böylelikle ev ya da iş yerlerinizin ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak otomatik kepenk çeşitlerini seçebilirsiniz.
info@ezgicephe.com.tr
Telefon
+90 242 349 08 88



Otomatik kepenkler kullandıkları güç kaynağı bakımından, motorlu otomatik kepenkler ve elektirikli otomatik kepenkler olarak ikiye ayrılmaktadır.
Motorlu Otomatik Kepenkler; kepenk motorlarından güç alarak çalışmaktadırlar. Motorlu otomatik kepenkler genel olarak dış mekanlarda kullanılmaktadır. Bu kepenk çeşitleri uzaktan kumandalar ile kullanılabildikleri gibi şalterler ya da duvara monte edilen düğmeler ile de kontrol edilebilmektedir. Bu kepenkle, maksimum seviyede güvenlik sağlamaktadır. Yangın ve doğal afetler karşısında oldukça dayanıklı olmalarının yanı sıra estetik ve dekoratif bir görünüm sağlamaktadırlar. Ayrıca üretildikleri malzemeler bakımından toz ve buğulanma durumlarının önüne geçerek kullanıldıkları mekanları korumaktadırlar. Özellikle işyeri ve mağazalar açısından oldukça önemli olan hijyen ve temizlik şartlarını sağlamaları açısından çokça tercih edilmektedirler.
Elektrikli Otomatik Kepenkler; çalışmaları açısından gerekli olan enerjiyi motorlu otomatik kepenklerin aksine elektrik kullanarak sağlamaktadırlar. Bu fark dışında tüm özellik ve avantajları motorlu otomatik kepenk sistemleri ile oldukça benzerdir.